iemand in de wielen rijden


iemand in de wielen rijden 1.0

iemand hinderen; iemand tegenwerken of dwarsbomen

Algemene voorbeelden


Zo blijft, volgens het rapport, het risico bestaan dat de teams elkaar in de wielen rijden, omdat zij met hetzelfde onderzoek bezig zijn.

Meppeler Courant,

't is voornamelijk een crazy race waarbij de ene dienst van goed-gesalarieerde overheidsdienaren een andere dienst van goed-gesalarieerde overheidsdienaren in de wielen rijdt.

Boze brieven van Bijkaart, W.F. Hermans,

'Straks zal ik je er foto's van laten zien. Het was een IMCO-congres. Iets met Europese samenwerking.' 'Tegenwerking zullen ze bedoelen. Eten en drinken en elkaar in de wielen rijden.'

Hersenschimmen, J. Bernlef,

De Gaulle gaf de Britten gelijk, al protesteerde hij voor de vorm. In hun plaats zou ik hetzelfde hebben gedaan [...]. "De politiek is niets voor weeskinderen", oreerde de generaal. "In de politiek gaat het om belangen, krachtsverhoudingen [...]. België is door de Engelsen uitgevonden om ons in de wielen te rijden. Nederland is een Engels protectoraat".

NRC,

Volgens schattingen van de ECB zal de hoge olieprijs wereldwijd gezien het herstel niet in de wielen rijden.

http://www.iaac.nl/documenten/finance_club_jun_2004.pdf,

Al in 1983 hadden de leden van Cembureau een akkoord gesloten om elkaar niet in de wielen te rijden op de eigen thuismarkten.

Mijn jaren in Europa, Karel Van Miert,

Na wekenlang gepalaver over de volmachten, zowat het laatste redmiddel om nog wat gedaan te krijgen met een balsturige en blokkerende PS, krijgt de regering de kans om eindelijk te doen wat ze al zo lang aankondigt en er gebeurt niets. Tenzij een omstreden ontwerp van Elio Di Rupo, de jongste dagen onovertroffen als PS-ideoloog van het Waalse njet, om het project Telenet Vlaanderen in de wielen te rijden. Zo gaat het niet langer.

De Standaard,